Jouw winkelmandje
Kies alternatief icoontje
Vanaf € 35,– gratis verzending in Nederland • Minimum-bestelbedrag: € 10,– Vanaf €35,– gratis verzending in Nederland • Minimum-bestelbedrag: €10,–

Over mij

Wat leuk dat je deze pagina bezoekt! Ik ben Annemarie van Hulst, eigenaar van deze webshop. Hulst = Holly, dus dan weet je meteen hoe ik aan mijn bedrijfsnaam kom ;-)

Van oorsprong kom ik uit de modewereld. Ik heb jarenlang gewerkt als zelfstandig ontwerper van kinderkleding voor grote warenhuizen en kinderkledingmerken. Daar kwam veel illustratiewerk bij kijken omdat kinderen dat nu eenmaal leuk vinden. En ik ook trouwens, want tekenen is toch een beetje mijn tweede natuur en ik hield (en houd!) van de ‘eenvoud van de tekenlijn’. Kinderen hebben maar weinig nodig om hun fantasie de vrije loop te laten. Een cirkel is een zon en streepjes zijn zonnestralen. Heerlijk toch?

En toen ging het mis...

Mijn studio draaide op volle toeren totdat het in 2008 helemaal mis ging. Achteraf denk ik dat het een combinatie was van een burn-out en een psychose. Geen gemakkelijke tijd: het had grote impact op mijn leven en dat van mijn gezin. Pas na 5 jaar kon ik door de juiste medicatie en begeleiding langzaam uit het dal klimmen. Ik kon weer redelijk functioneren, maar het was onmogelijk om mijn oude werk met de kenmerkende werkdruk en deadlines weer op te pakken.

 De kracht van een kaartje

Na wat omzwervingen met ontwerpen van dekbedden, cadeaupapier en behang, kwam ik met mijn man op het idee om mensen te helpen zoals ik zelf geholpen ben. Nou is ‘helpen’ wel een groot woord, ik bedoel eigenlijk een klein duwtje in de rug en een beetje positieve aandacht. In de jaren dat ik ziek was en het leven niet altijd meer zag zitten, heb ik echt heel veel kaarten gekregen van mensen die mij op de een of andere manier toch wilden ondersteunen. Mensen onderschatten weleens de kracht van zo’n kaartje, maar ik kan je vertellen dat het echt heel fijne lichtpuntjes waren waardoor ik me net iets minder slecht voelde. 

Persoonlijk!

Enfin: dat idee was de start van deze webwinkel. Meteen na de eerste reeks (de sterkte-kaarten) wilde ik natuurlijk ook wat vrolijker kaarten maken, want ook die zijn leuk om te krijgen. Ten minste: als je ze echt met pen beschrijft en met de post verstuurt, want ik ben eigenlijk geen aanhanger van de digitale kaartjes die je achter het scherm tikt en dan met een paar muisklikken verstuurt. Zo’n automatische pilootkaartenfunctie zul je dus nooit in mijn webshop aantreffen!

Groetjes,
Annemarie

 


Reageren? annemarie@hollyworks.nl