Jouw winkelmandje
Kies alternatief icoontje
Vanaf € 35,– gratis verzending in Nederland • Minimum-bestelbedrag: € 10,– Vanaf €35,– gratis verzending in Nederland • Minimum-bestelbedrag: €10,–

Stuur Hollyworks-animaties met WhatsApp

Dunne pijl rechts icoontje Dunne pijl links icoontje
Stuur Hollyworks-animaties met WhatsApp

De eerste Hollyworks-week ging lekker! Alleen maar enthousiaste, lieve en leuke reacties, en aardig wat bestellingen. Dank daarvoor! Nu was ik afgelopen week wat rond aan het appen dat mijn webshop is geopend. Tijdens het typen kwam mijn lief ineens met een idee: hoe leuk zou het zijn om speciale tekeningetjes te maken die je kunt versturen met WhatsApp?

En dan bedoelde hij geen gewone tekeningetjes, maar mini-animaties, beter bekend als GIF-animaties of ‘GIFjes’. Superleuk idee vond ik! Vandaag heb ik meteen het eerste gifje gemaakt. 

Koffie gif-animatie

Ideaal om je buurvrouw(/man?), vriendin, verre kennis (of gewoon je partner die achter in de tuin werkt ;-) op een leuke manier uit te nodigen voor een lekker bakkie. 

Jouw idee in een animatie?

Nu vond ik de eerste animatie zo leuk om te tekenen, dat ik om de week een animatie wil maken. Lijkt je dat ook leuk? Stuur me dan jouw suggestie voor een animatie en wie weet zie je jouw idee terug in een animatie.

Hoe plak je de animatie in WhatsApp?

Dat is gelukkig heel simpel.

 1. Tik op de animatie hierboven. Er opent een nieuw venster waarin je alleen de animatie ziet.
 2. Druk met je vinger langer op de animatie tot een menu verschijnt waarmee je hem kunt kopiëren.
 3. Open nu WhatsApp. Houd je vinger wat langer op het tekstveld van WhatsApp tot een menu verschijnt waarmee je de animatie kunt plakken.
 4. Voilà! Je kunt de animatie nu versturen.

Wil je nu vaker mensen uitnodigen voor een bakkie, dan kun je de animatie ook als favoriet opslaan zodat je hem later gemakkelijk kunt terugvinden.

 1. Ga naar de Bakkie doen?-animatie in een WhatsApp-chat. Druk met je vinger langer op de animatie en druk vervolgens op het sterretje in het menu dat verschijnt.
 2. De volgende keer dat je een GIF zoekt, vind je favoriete animaties in een apart menu Met ster gemarkeerd.

Filmpje!

Nu waren we ook aan het kijken hoe je zo’n animatie op Facebook krijgt, maar op een bedrijfspagina kan dat niet. Dus wij weer aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. Daaruit rolde het vrolijke filmpje hieronder. 

Reacties op dit bericht (3)

 • 10 jul. 2018

  D’r zit een echo op mijn bericht….!

  — Nienke Stuiver

 • 10 jul. 2018

  Hoi! Leuk hoorrr dat “bakkie doen” gifje, ik heb het gelijk opgeslagen! Ga ik zeker gebruiken! Ik heb nog wel een paar ideetjes, maar de link doet het niet (of ik doe iets fout, zou ook zooo maar kunnen). Eh.. dus: een bakkie doen? :-)

  — Nienke Stuiver

 • 02 jul. 2018

  wat onwijsvetcoolkakkegaaf idee dit! Flex! (schijnt tegenwoordig het woord te zijn….)
  Trots op je/jullie!
  kus

  — Myranda

Geef een reactie